Renovera din lägenhet med Aquabygg

Vill du ändra planlösning i din lägenhet? Skapa ett hem med intelligenta lösningar och smart teknik? Eller helrenovera bostaden för att kunna sälja den med större vinst? Vårt samarbete börjar med inventering av dina speciella behov och önskemål. Oavsett vad du är ute efter för lägenhetsrenovering kan vi på Aquabygg hjälpa dig – lägenheter är vårt specialistområde.

Vi har genomfört många projekt och fått många nöjda kunder. Vi jobbar proffsigt och hjälper med råd, val av material, intelligenta lösningar, projektplanering och myndighetskontakter, till exempel med byggansökan eller bygganmälan. Vi är moderna tänkare, förfogar över modern teknik och moderna verktyg. Vi skapar eleganta, fräscha bostadsmiljöer.

Bara vår hantverkarattityd är som den var förr i tiden – vi har yrkesstolthet, är noga i vårt jobb och ställer omsorg om detaljer i fokus. Lita till oss när du vill renovera din lägenhet i Stockholm!

Vad behöver du hjälp med?

Aquabygg är specialister och generalister. Vi kan det mesta inom lägenhetsrenovering och har lång erfarenhet av att hjälpa kunder att skapa sina drömhem.

  • Målning. Oavsett om det är en fondvägg eller en hel lägenhet som behöver nymålade ytskikt finns vi här och hjälper dig med målningen. Lite färg kan förändra känslan i ett helt rum, utan att det kostar särskilt mycket. Ta hjälp av våra målare och få jobbet klart snabbt, i hög kvalitet.
  • Golvläggning. Golv ska hålla i många år. Bestäm material och låt oss ta hand om golvläggningen så får du ett snyggt och tåligt resultat. Vi kan golv och hjälper dig mer än gärna.
  • Badrum. Våtrum och allt som hör till badrummet är vårt primära fokus. Här är vi experter på allt som utgör ett praktiskt och trivsamt badrum att slappna av i. Genom åren har vi slutfört över tusen badrum. Lita till oss som din badrumsexpert.
  • Kök. Planera ett kök för matlagning och kvalitetstid med vänner och familj. Vi hjälper dig med allt från ritningar och tidsplan, renovering och slutförande. Vi finns även här för dig som vill ha ditt nya kök helhetsplanerat från grunden, och du som vill ha smarta lösningar. Skapa drömköket med Aquabygg.
  • Stambyte. Lägenheter går igenom stambyten med jämna mellanrum. Här läggs fokus på rör- och VVS-arbeten, våtrum och fräscha lösningar. Vi hjälper bostadsrättsföreningar och bostadsföretag med stambyten och andra ombyggnationer. Ta hjälp av oss.
  • Källare. Vill din bostadsrättsförening ha nya, rymliga och fräscha förråd i källaren? Inga problem, det fixar vi snabbt. Förrådet ska kunna rymma möbler och prylar utan väta och kyla, samtidigt som det gärna ska vara säkert från inbrott. Ta hjälp av Aquabygg så skissar vi upp en plan för er.

Genomförande och budgetram

Vi undersöker byggnadsmässiga och förvaltningsrättsliga förutsättningar för genomförande av projektet och hjälper med alla formaliteter. Det innebär att vi skaffar fram ritningar och dokumentation, upprättar genomförandeplan, tidsplan och budgetram utefter dina önskningar. Våra kontrollrutiner hjälper att hålla koll på budgeten så att kostnaderna inte skenar i väg. Vi tecknar gärna ett fastprisavtal, helt för din skull – så att du känner dig trygg hela processen igenom.

Bygglov eller bygganmälan för lägenhetsrenovering?

Många undrar om bygglov eller bygganmälan krävs för ändringar i lägenheten. Bygglov vid lägenhetens ombyggnad eller renovering kan i princip krävas endast i de fall:

  • Terrasser, balkonger, tak och fönster kommer att förändra husets struktur eller fasad.
  • Då ändringar berör byggnadens bärande konstruktion.
  • Väsentliga ändringar av vatten- och avloppssystem.

Om badrum eller kök ska flyttas, måste kommunen underrättas genom bygganmälan – och ge klartecken innan arbetet påbörjas.

Bostadsrätter och renovering
Har du en bostadsrättslägenhet? Vänd dig då i första hand till föreningens styrelse. Är du osäker på vad som gäller, kontakta din kommun eller låt oss utreda saken och skaffa fram ritningar och dokumentation som behövs för renoveringen av din bostad.

Lägenhetsrenoveringar i Stockholm

Genom åren har vi hunnit med många lägenhetsrenoveringar i och runt om Stockholm. Allt från centrala city till Norrmalm, Aspudden, Vaxholm, Täby, Vallentuna och över hela Södermalm. Bland alla våra renoveringar av lägenheter återfinns gemensamma nämnare – ombyggnationerna är av hög kvalitet och höjer värdet på bostaden. Förutom att renoveringen snabbt höjer värdet skapar det även en trivsammare lägenhet att vistas i, något som i sig kan höja känslan av livskvalitet.

En lägenhet på vinden?
I många fall har vi även byggt om vindsutrymmen för att skapa exklusiva vindsvåningar. En vindslägenhet har naturligt charmiga bjälkar och snedtak, utsikt och känsla. Dessutom kan en sådan hjälpa en bostadsrättsförening att utöka lägenhetsbeståndet och lyfta sin ekonomi. Vem vill inte bo i en mysig vindslägenhet med fräscha ytskikt, snygga detaljer och smarta funktioner?

Ändrad planlösning kan öppna nya möjligheter
Har du tankar på mera långtgående ändringar såsom ombyggnation, ändrad planlösning, nya rum, balkongändring eller takterrass, utbyggnad av en våning genom en sammansättning av två lägenheter eller köp och anpassning av vindsutrymme ovanför? Våra arkitekter leder dig rätt. Vi har lång erfarenhet av liknande projekt i Stockholm och kan hitta utvägar och lösningar på de mest oväntade problem. Detta öppnar möjligheter och ger trygghet.

Aquabygg renoverar lägenheter

Vi på Aquabygg kan lägenhetsrenoveringar och tillhörande ombyggnationer utan och innan. Med stor känsla för kvalitet och detaljer, planering och budget vägleder vi dig genom renoveringsprocessen för att få ett resultat du är riktigt nöjd med. Lita till oss som dina hantverkare med expertis på allt du kan tänka dig i renoveringsväg. Vi finns här när du bestämmer dig för en lägenhetsrenovering i Stockholm!